REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Doar 5 din 10 elevi au luat note peste 5 la simulăre. Reacția lui PRICOPIE

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Doar 5 din 10 elevi au luat note peste 5 la simulăre. Reacția lui PRICOPIE
Publicat: 06/03/2014, 14:47
Actualizat: 22/10/2014, 17:07

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Datele de la Ministerul Educației arată că din totalul celor 187.886 de elevi înscriși, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre aceștia, 86.893 (48,8%) au obținut medii peste 5. Scopul simulării a fost aducerea în atenția elevilor și a profesorilor lor a situației reale privind pregătirea înainte de evaluarea națională din vară.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 UPDATE. Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, joi, că este nemulțumit de rezultatele de la simularea evaluării la clasa a VIII-a, pentru că subiectele se puteau rezolva ușor, dacă elevii s-ar fi pregătit, precizând că nici la examenul din vară nu se așteaptă la rezultate spectaculoase.”Avem ușor sub 50 la sută rată de succes, dacă nota 5 o considerăm un succes. Observăm că la română avem peste 60 la sută care au reușit să facă față subiectelor și la matematică 30,4 la sută, adică un procent extrem de mic (…) pe subiecte de nivel mediu”, a spus ministrul Educației, Remus Pricopie, adăugând că subiectele au fost mai dificile față de anul trecut, dar până la nota 9 se puteau face ușor, dacă elevii s-ar fi pregătit.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014.Rata de participare

La Limba română, prezența a fost de 95,4%, iar 119.963 (66,95%) de elevi au obținut note peste 5, în timp ce la Matematică, prezența a fost de 95,2%, iar 54.465 (30,4%) au obținut note peste 5.

La limba maternă, prezența a fost de 94,5%, iar 7.912 (76%) au obținut note peste 5.

La disciplina Matematică, doar 30,4%, ceea ce înseamnă că doar 3 din 10 elevi au luat note de trecere, în condițiile în care subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricărei evaluare de masă.

Pe județe, cele mai mari procente de note peste 5 s-au înregistrat în municipiul București 64,21% , județul Brăila – 60,42% și județul Cluj 59,18%. Prezența elevilor la examene a fost aici de peste 95%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat în Călărași – 34,18%, Caraș-Severin- 36,28% și Dolj -37,95%. Și aici, prezența a fost de aproximativ 90%.

Cea mai ridicată participare a elevilor la simularea națională pentru clasa a VIII-a s-a înregistrat în județul Neamț – 98,18%, iar cea mai scăzută în județul Dolj – 89,04%.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. În ceea ce privește situația pe discipline, cel mai ridicat procent la Limba română îi revine Bucureștiului, cu 81,23%, iar cel mai mic procent s-a înregistrat în județul Harghita – 38,72%. La Matematică, primul loc este ocupat tot de București, cu 46,38%, iar cel mai scăzut procent îl are județul Caraș-Severin 19,33%.

La Limba maternă, cel mai mare procent s-a înregistrat în Bistrița-Năsăud, unde prezența elevilor la simulare a fost de 100%, iar cel mai scăzut, în Caraș-Severin – 21,74%, unde, de asemenea, prezența a fost de 100%. Precizăm că prezența integrală a elevilor la simularea pentru evaluarea națională s-a înregistat numai în cele două județe amintite și numai la disciplina Limba maternă. În același timp, la toate examenele, nu a existat o prezență mai mică de 89% în niciunul dintre județe. Găsiți mai multe detalii în documentul anexat.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 – Opinia Ministrului Educației, Remus Pricopie. „Avem ușor sub 50 la sută rată de succes, dacă nota 5 o considerăm un succes. Observăm că la română avem peste 60 la sută care au reușit să facă față subiectelor și la matematică 30,4 la sută, adică un procent extrem de mic (…) pe subiecte de nivel mediu”, a spus ministrul Educației, Remus Pricopie, adăugând că subiectele au fost mai dificile față de anul trecut, dar până la nota 9 se puteau face ușor, dacă elevii s-ar fi pregătit.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Ministrul Educației s-a declarat nemulțumit de rezultate și a arătat că nu speră la rezultate spectaculoase până în vară

„Eu sunt optimist, chiar dacă sunt nemulțumit de rezultatele acestei simulări, o să vedem și la bacalaureat ce se întâmplă (…) Cred că vom reuși să remediem. Sigur, nu mă aștept la un rezultat spectaculos în vară, dar important este ca încet, gradual, să ajungem la rezultate mai bune”, a precizat Pricopie

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014.Ministrul Educației a mai spus că a cerut ca simularea să se desfășoare atât de devreme pentru a fi timp „pentru intervenții” până la examenul din vară.

„În mod deliberat am cerut ca simularea să se facă cu câteva luni înaintea examenului propriu-zis, pentru a avea totuși timp pentru intervenții. Suntem în luna martie, examenul este în vară, prin urmare încă putem să ne concentrăm asupra acestor evaluări”, a precizat Pricopie.

Referitor la unele opinii potrivit cărora notele ar fi trebuit trecute în catalog pentru o mai bună mobilizarea elevilor, ministrul Educației a spus că dacă s-ar fi decis acest lucru, ar fi apărut altfel de probleme, precum „tentația unora de a copia și, practic, de a falsifica rezultatele”.

„Acesta este nivelul de pregătire al elevilor și de mobilizare. Constatăm din aceste rezultate că gradul de mobilizare al elevilor este foarte scăzut, cel puțin la matematică”, a subliniat Pricopie.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014. Ministrul a trimis instrucțiuni pentru demararea unor discuții în toată țară referitor la rezultatele simulării

„Am transmis deja instrucțiuni foarte clare inspectoratelor. Vom avea în continuare discuții cu inspectorii generali, cu inspectorii generali adjuncți, cu inspectorii de specialitate – matematică, română, limba maternă -, astfel încât la nivelul fiecărui județ să existe discuții cu toți profesorii de matematică, română și limba maternă din țară, să existe o abordare foarte clară cum recuperăm materia și cum creștem gradul de mobilizare al elevilor pentru ca la examenul național să avem rezultate mai bune”, a spus Remus Pricopie.

Întrebat dacă vor fi inspecții în școlile cu rezultate slabe, ministrul a spus că vor fi „evaluări, discuții individualizate, cu profesorii de la clasă, cu părinții, iar lucrările vor ajunge în mâna fiecărui elev, astfel încât elevul să vadă unde a greșit, să poată să prezinte și părintelui lucrarea”.

Rugat să comenteze faptul că mulți elevi au susținut că, fiind o simulare, au simulat și ei și nu s-au pregătit, Pricopie a răspuns: „Da, dar să nu cumva să nu simulăm o notă 3 în vară”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
Poliţia Română a dublat numărul de locuri scoase la concurs. 13.000 de posturi sunt neocupate
Snopit în bătaie de un vecin, Cristian a murit! "Fiecare os din fața lui e...
Un infractor a reușit să se dea drept polițist timp de un an și jumătate....
Știrea momentului în România! Ion Iliescu la 94 de ani a...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat în Franţa. La 39 de ani, „Mark Zuckerberg...
ASTRONOMII au obținut primele imagini cu STEAUA NORDULUI! Cum arată POLARIS?
Anunț pentru românii care au contract cu DIGI. Nu mai pot alege după 8 septembrie
Bicarbonatul de sodiu înlătură mirosurile neplăcute din șifonier
Ce au vrut să mânânce Ed Sheeran și Chris Hemsworth în România. Unde au ținut...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Câți prieteni are Anamaria Prodan. Ce spune despre oamenii care au dezamăgit-o. “Cel care e...
Misterul scufundării superiahtului miliardarilor, investigat de anchetatori. Ce ipoteze se iau în calcul
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
De ce pisicile zgârie mobila din casă?